Glutenfri Hallonbrownie utan tillsatt socker
Choklad och hallon är en minst sagt omtyckt kombo! De lite syrliga hallonen med dess fräscha smak tycker jag höjer upp vilken brownie som helst ytterligare ett snäpp. I min.. Läs mer

Choklad och hallon är en minst sagt omtyckt kombo! De lite syrliga hallonen med dess fräscha smak tycker jag höjer upp vilken brownie som helst ytterligare ett snäpp. I min hallonbrownie har jag smugit ner bären i en len och krämig hallonkräm i brownien. Det bryter av så bra!
Jag tycker att kakan är godast att servera rumstempererad eller ljumen och därför värmer jag upp min bit en kort stund i mikro eller ugn innan servering. Och den går lika bra att servera med som utan en klick grädde!
På bilderna har jag toppat hallobrownien med några extra hallon och smält choklad.
Hallonbrownie – 5 bitar
Brownie:
2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
2-3 msk sockerersättning
1 ½ msk kakao
½ -1 krm vaniljpulver
Hallonfyllning:
40 gram hallon
40 gram mascarpone
1 tsk sockerersättning
Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och blanda. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie.
Hallonfyllning
Tina hallonen om de är frysta och blanda med mascarpone och sötning. Klicka detta över browniesmeten i valfritt mönster (fyllningen kommer sjunka ner i brownien under gräddning). Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.