Hoppa till innehåll

Glutenfri Halloncheesecake

        Spana in denna fräscha, somriga och samtidigt hälsosamma halloncheesecake! Den kan jag tala om för er minsann inte går av för hackor. Den är ljuvlig!.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfri Halloncheesecake - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Spana in denna fräscha, somriga och samtidigt hälsosamma halloncheesecake! Den kan jag tala om för er minsann inte går av för hackor. Den är ljuvlig! Cheesecakebottnen har en bas av mandelmjöl och jag har dessutom smaksatt den med kanel. Kanelsmaken passar så bra med hallon! Cheesecakefyllningen består av bland annat mascarpone och hallon och konsistensen och smaken är rund och len. Känns minst sagt som ett finfint sommarbakverk!
 
Själv använde jag frysta hallon som fått tina till denna cheesecake, men givetvis går det bra med färska. Toppa gärna cheesecaken med mer hallon (eller andra bär)!
 
Idag har Vincents haft sommaravslutning på förskolan vilket firats med sång och sommarfika (han går dock knappt tre veckor till). Nu är det verkligen sommar!
 
 
Glutenfri Halloncheesecake - Baka Sockerfritt

 

  

Halloncheesecake med kanel

Botten: 
20 gram smör
3/4 dl mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl (alt. mandelmjöl)
1 msk pofber
½-3/4 msk sockerersättning
1 ½ krm kanel 

Hallonfyllning: 
1 ägg
60 gram mascarpone 
60 gram hallon
1 msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Botten 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten av en 12-cm springform. Förgrädda mitt i ugnen i ca 7 minuter eller tills bottnen tar färg. 

Hallonfyllning 
Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens och häll fyllningen över bottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.

 

 

Glutenfri Halloncheesecake - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri Halloncheesecake - Baka Sockerfritt