Hoppa till innehåll

Glutenfri Havre- och kanelkaka

      Hoppas ni har haft en bra helg och en fin start på 2021! Har ni testat min havre- och kanelkaka än? Tycker den blev så bra – mjuk och saftig. Och så är den toppad med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfri Havre- och kanelkaka - Baka Sockerfritt
 
 
 
Hoppas ni har haft en bra helg och en fin start på 2021! Har ni testat min havre- och kanelkaka än? Tycker den blev så bra – mjuk och saftig. Och så är den toppad med ett havresmul som passar toppen på. Jag tycker kakan är godast ljumen eller rumstempererad (värm gärna en bit i taget i mikron en kort stund om den varit kyld), och passar fint att äta som den är eller med en klick grädde!

 

Glutenfri Havre- och kanelkaka - Baka Sockerfritt
 

Havre- och kanelkaka – 8 skivor

Smeten:
2 st ägg

65 gram smör
2 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
1 dl sockerersättning
½ dl mjölk
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

Havretäcke:
65 gram smör

1 ½ dl havregryn
ca 3/4 dl sockerersättning
1 ½ tsk kanel

Sätt ugnen på 160 grader. Smält smöret och rör ner mjölk. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda mandelmjöl, potatismjöl, vanilj och bakpulver och rör ner detta i äggvispet tillsammans med smöret. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.  

Medan kakan förgräddas gör havretäcket. Blanda alla ingredienser till detta i en kastrull och värm tills allt smälts och går att blanda. Fördela havretäcket över den förgräddade kakan (ta inte med eventuellt överblivet smör som inte bandats i ordentligt). Grädda ytterligare i ca 15-20 minuter. 

 

Glutenfri Havre- och kanelkaka - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri Havre- och kanelkaka - Baka Sockerfritt