Glutenfri kladdkaka med avokado
Något som jag är så sugen på är att baka en kladdkaka! Mums, det är ju både så lätt att göra och så gott. Och hälsosamt kan det också bli! Jag har nästan gjort otaliga mängder.. Läs mer

Något som jag är så sugen på är att baka en kladdkaka! Mums, det är ju både så lätt att göra och så gott. Och hälsosamt kan det också bli! Jag har nästan gjort otaliga mängder kladdkakor under mina dagar (spana in mitt tema Kladdkakor), men en variant som jag blev extra sugen på att göra just nu är denna med avokado (istället för smör/olja).
Ser den inte sådär lagom kletig och saftig ut? Och nej, det smakar inte avokado för er som undrar. Avokado är milt, och speciellt när man kombinerar det med kryddor, kakao eller andra smaker som är dominerande så har det liksom ingen chans att “ta över”. Däremot bidrar det till denna kladdkakas fina konsistens. Testa, vet jag!

Kladdkaka med avokado
1 ägg
¾ mogen avokado
1 dl mandelmjöl
¾ dl mjölk
2 msk sötströ
2 msk kakao
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk pofiber
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning pösigt. Blanda övriga torra ingredienser och rör ner detta i ägget tillsammans med mosad avokado och mjölk. Fördela smeten i en ”mjölad” 12-cm springform. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter. Låt svalna (tänk på att konsistensen hårdnar vid kyla).

