Hoppa till innehåll

Glutenfri kladdkaka – med kokosgömma

Jag vet att kladdkaka är en typ av populärt recept. Helt förståeligt! Kladdkaka är enligt mig ett av de bästa bakverken här i världen! Därför vill jag påminna om ett av mina.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag vet att kladdkaka är en typ av populärt recept. Helt förståeligt! Kladdkaka är enligt mig ett av de bästa bakverken här i världen! Därför vill jag påminna om ett av mina favvokladdkaksrecept. Vi kan säga att det är kladdkaka med en twist, för den innehåller nämligen en “kokosgömma”!
 
Kladdkakssmeten innehåller bland annat smält choklad, vilket jag tycker förgyller de flesta bakverk. Efter att ha lagt ett lager av smeten i en form läggs ett lager med kokosfyllning på, och sist fördelas resten av kladdkakssmeten över detta. Inte speciellt krångligt alls, men känns samtidigt extra roligt och lite lyxigare än den vanliga kladdkakan. Och kokos/bounty passar som vi alla vet utmärkt med choklad! Ni måste testa!
 
Själv föredrar jag att använda steviachoklad i min bakning, men det går såklart även att använda annan typ av choklad såsom “vanlig” 70 %-ig.
 
 
 
  

Glutenfri kladdkaka - med kokosgömma - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 

Kladdkaka med kokosgömma

Kladdkaka:
1 ägg
30 gram steviachoklad, mörk
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
2 msk mjölk/grädde
1 ½ msk sötströ
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver 

Kokosfyllning:
15 gram smör
⅔ dl riven kokos
½ dl vispgrädde
½ msk sötströ

Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad. Rör ner resterande ingredienser.

Kokosfyllning
Sjud smör, grädde och sötning i ca 25 minuter tills konsistensen tjocknar. Rör ner kokos. 

Fördela i hälften av kladdkakssmeten i en smord och ”mjölad” 12-cm springform. Fördela över kokosfyllningen. Bred över det sista av kladdkakssmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

 
 
 
 

Glutenfri kladdkaka - med kokosgömma - Baka Sockerfritt
 

Glutenfri kladdkaka - med kokosgömma - Baka Sockerfritt