Hoppa till innehåll

Glutenfri kladdkaka utan tillsatt socker

Jag har bakat alldeles för lite i jämförelse med vad jag egentligen skulle vilja ha gjort under den senaste veckan. Men nu i helgen har jag faktiskt hunnit baka både igår och idag! Eftersom det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har bakat alldeles för lite i jämförelse med vad jag egentligen skulle vilja ha gjort under den senaste veckan. Men nu i helgen har jag faktiskt hunnit baka både igår och idag! Eftersom det är brist på hälsosamma bakverk här i huset har kriterierna på mina bakverk varit att de ska vara enkla, goda och med choklad. Därför gjorde jag en kladdkaka som jag tycker så mycket om! Den är dessutom utan nötter, vilket är perfekt för den som inte tål eller är känslig mot just nötter/mandel.
 
Kladdkakan ska enligt mig vara rejält kladdig när den tas ut, för konsistensen kommer att bli mycket fastare när den fått stå till sig och svalna. Om kakan blir för hård under förvaring i kylskåpet, kan den med fördel värmas i mikron en kort stund. Servera gärna med grädde!
 
 
 
 
Glutenfri kladdkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Glutenfri kladdkaka utan tillsatt socker

1 ägg
60 gram steviachoklad, mörk
40 gram smör
½ dl vispgrädde
ca 1 msk kakao (beroende på smak)
ca 1 msk sötning
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt. Rör noga ner ägg, grädde, kakao, sötning och vanilj. Fördela smeten i en smord och “mjölad” 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå till sig under minst en timme.

 
 
 
 
Glutenfri kladdkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri kladdkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri kladdkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri kladdkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt