Hoppa till innehåll

Glutenfri Kladdkaka

I förra månadens nyhetsutskick fick ni ta del utav en riktig godbit – en supergod kladdkaka! I dessa utskick kan ni ta del utav recepten mycket tidigare än vad ni kan på bloggen. Men nu.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
I förra månadens nyhetsutskick fick ni ta del utav en riktig godbit – en supergod kladdkaka! I dessa utskick kan ni ta del utav recepten mycket tidigare än vad ni kan på bloggen. Men nu tycker jag att det är dags att visa kladdkakereceptet här på bakasockerfritt! Basreceptet är väldigt enkelt och består utav enbart fem ingredienser. Sedan kan du tillsätta extra sötning, kakao eller annat efter smak. 
 
Kladdkakan är en av mina favoritkladdkakor och får en underbar kletig konsistens när den är ljum. Därför rekommenderar jag att värma den något (i mikron) om den fått kallna i kylskåp. Servera gärna med grädde, men det går också bra att äta den som den är. Mums!
 
 
 
Glutenfri Kladdkaka - Baka Sockerfritt
 
 

Glutenfri Kladdkaka

60 gram choklad utan tillsatt socker (jag använde mörk steviachoklad)
40 gram smör
½ dl vispgrädde
1 ägg
1 krm vaniljpulver
ev. 10 gram valnötter
ev. ca ½ krm flingsalt
ev. upp till 1 msk kakao (beroende på smak)
ev. extra sötning


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt. Rör noga ner ägg, grädde, vanilj och eventuellt kakao. Fördela smeten i en smord och mjölad 12-cm springform. Strö på grovhackade valnötter och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten.

 
 

Glutenfri Kladdkaka - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri Kladdkaka - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri Kladdkaka - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri Kladdkaka - Baka Sockerfritt