Hoppa till innehåll

Glutenfri mandelbrownie utan tillsatt socker

      Jag brukar snacka om att jag kommer in i brownieperioder. Ibland är allt jag vill bara att baka + äta brownies! Och eftersom jag går mycket på lustvarianten, det vil säga.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfri mandelbrownie utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag brukar snacka om att jag kommer in i brownieperioder. Ibland är allt jag vill bara att baka + äta brownies! Och eftersom jag går mycket på lustvarianten, det vil säga baka det jag själv är sugen på just för tillfället – kan det utan problem bli en sisådär fem brownien i rad. Kanske en med kokos, en med hallonfyllning och en vegansk eller så. Jag känner att jag börjar komma in en sådan där härlig brownieperiod igen, och jag omfamnar den på en gång med att tips om min smarriga mandelbrownie!!

Basen i kakan är smält choklad (jag använder en variant utan tillsat socker, men det fungerar även fint att köra på en 70%-ig), ägg och mandelmjöl. Jag kan även rekommendera att toppa brownien med massor av extra grovhackad choklad! Blir både gott och ger lite crunch. Servera gärna varje bit med vispad grädde.

 

Glutenfri mandelbrownie utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

Mandelbrownie – 5 portioner

2 stora ägg
50 gram smör
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2 msk sockerersättning
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 
ev. grovhackad choklad att strö på

Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg med sötningen i någon minut med elvisp. Rör ner chokladen och vispa lite till. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och vanilj i en separat skål och vänd till sist ner detta. Klä en ca 1 1/2 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

 

 

Glutenfri mandelbrownie utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt