Glutenfri mazarinäppelkaka
Här ser ni en äppelkaka som jag tycker blev både saftig och luftig! Dessutom har jag smaksatt den med lite Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0251_liten_58ad6b592a6b22741cc9b218.jpg)
![Glutenfri mazarinäppelkaka - Baka Sockerfritt Glutenfri mazarinäppelkaka - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0251_liten_58ad6b592a6b22741cc9b218.jpg)
Glutenfri mazarinäppelkaka
2 ägg
1 litet äpple
35 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk havremjöl
3 msk rismjöl
2 msk sötströ
1 tsk bakpulver
ca 1 krm vanilj
ca 4 droppar bittermandelarom
Valfri pensling:
10 gram smör
½ tsk sötströ
1 krm kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg, bittermandelarom och sötning pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör tillsammans med smör ner detta i äggvispet. Klä en liten brödform (ca 8X18) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Skär ett litet äpple i tunna klyftor och tryck ned på kakan.
Valfritt: Smält smör och blanda med kanel och extra sötning. Pensla ovanpå den ogräddade kakan.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter. Den får gärna vara lite kladdig i mitten för att bli extra saftig. Servera gärna med grädde som smaksatts med vanilj.
![Glutenfri mazarinäppelkaka - Baka Sockerfritt Glutenfri mazarinäppelkaka - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0201_liten_58ad6b772a6b22741f5e3d0d.jpg)
![Glutenfri mazarinäppelkaka - Baka Sockerfritt Glutenfri mazarinäppelkaka - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0137_58ad6bd49606ee7e24ef79ea.jpg)