Hoppa till innehåll

Glutenfri mazarinäppelkaka

Här ser ni en äppelkaka som jag tycker blev både saftig och luftig! Dessutom har jag smaksatt den med lite Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Här ser ni en äppelkaka som jag tycker blev både saftig och luftig! Dessutom har jag smaksatt den med lite bittermandelarom, vilket ger en mild smak av mazarin. Det passar fint ihop med äppelsmaken! För att få till det där lilla extra har jag penslat äppelkakan med smält smör, kanel och lite extra sötning. Penslingen ger också en fin färg (från kanelen)! Servera gärna äppelkakan med en klick grädde (gärna något sötad och smaksatt med vanilj). 
 
Det är mitt tips till helgens fika 🙂 Hoppas ni har en fin fredagskväll! Själv ska jag ut på jobbmiddag och köra minigolf (cirka 10 år sen sist – hur ska det gå!?).
 
 
 
 

Glutenfri mazarinäppelkaka - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Glutenfri mazarinäppelkaka

2 ägg
1 litet äpple
35 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk havremjöl
3 msk rismjöl
2 msk sötströ
1 tsk bakpulver
ca 1 krm vanilj
ca 4 droppar bittermandelarom

Valfri pensling:
10 gram smör
½ tsk sötströ 
1 krm kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg, bittermandelarom och sötning pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör tillsammans med smör ner detta i äggvispet. Klä en liten brödform (ca 8X18) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Skär ett litet äpple i tunna klyftor och tryck ned på kakan. 

Valfritt: Smält smör och blanda med kanel och extra sötning. Pensla ovanpå den ogräddade kakan.

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter. Den får gärna vara lite kladdig i mitten för att bli extra saftig. Servera gärna med grädde som smaksatts med vanilj.

 
 
 
 

Glutenfri mazarinäppelkaka - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri mazarinäppelkaka - Baka Sockerfritt