Hoppa till innehåll
Open navigation

Glutenfri Morotskaka

Något som känns höstigt att baka tycker jag är morotskaka. Jag har givetvis gjort en glutenfri morotskaka, men istället för en rund variant med frosting gjorde jag denna gång en enkel mjuk.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Något som känns höstigt att baka tycker jag är morotskaka. Jag har givetvis gjort en glutenfri morotskaka, men istället för en rund variant med frosting gjorde jag denna gång en enkel mjuk kaka i en liten brödform. Det går givetvis bra att använda en rund springform om du önskar! Smeten smaksatte jag med kanel, vilket passar i morotskakor! Den finrivna moroten bidrar till att morotskakan får en saftig konsistens. 
 
 
 
Glutenfri Morotskaka - Baka Sockerfritt
 
 

Glutenfri Morotskaka 

20 gram smör
1 ägg
1 liten morot (35 gram), finriven
10 gram valnötter, finhackade
1 dl mandelmjöl
3 msk mjölk (eller grädde)
1-1 ½ msk sötsrö
1 msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
½ tsk bakpulver
2 krm kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa ägget pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner smält smör, finriven morot och sist ägget. Fördela smeten i en klädd liten brödform (ca 6X15 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

 
 

Glutenfri Morotskaka - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri Morotskaka - Baka Sockerfritt