Hoppa till innehåll

Glutenfri morotslimpa

Gott (gärna hemlagat) bröd hör till en mysig tillvaro. Tycker ni inte? För att hjälpa till att skapa en sådan bjuder jag er på ett recept på ett saftigt och glutenfritt bröd –.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Gott (gärna hemlagat) bröd hör till en mysig tillvaro. Tycker ni inte? För att hjälpa till att skapa en sådan bjuder jag er på ett recept på ett saftigt och glutenfritt bröd – en glutenfri morotslimpa! Att ha finriven morot i bröd tycker jag blir mycket gott samtidigt som det bidrar till en härlig och saftig konsistens. Jag äter ett par/tre skivor morotslimpa tillsammans med smör och ost. Perfekt start på dagen, eller att äta när hungern sätter in.
 
Ett liknande recept, men här på morotsscones, finner ni i mitt senaste e-Magasin nummer 8 med tema Frukost!
 
 
Glutenfri morotslimpa - Baka Sockerfritt

 

Glutenfri morotslimpa – 1 liten brödform

1 finriven morot (ca 40 gram)
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl solrosfrö
½ dl pumpafrö
2 msk chiafrö
1 msk neutral olja
2 tsk fiberhusk
1 ½ krm salt


Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner finriven morot, ägg och olja. Låt stå i minst tio minuter. Tillsätt eventuellt någon matsked vatten om bröddegen blir för tjock. Fördela degen i en klädd liten brödform (ca 7X16 cm). Grädda mitt i ugnen i ungefär 25 minuter, eller när brödet har blivit fast.

 

Glutenfri morotslimpa - Baka Sockerfritt
 
 Glutenfri morotslimpa - Baka Sockerfritt