Hoppa till innehåll

Glutenfri och saftig äppelkaka

Det bakas flitigt med äpple hemma hos mig just nu! Älskar att hösten börjar krypa sig på, och då sätter genast “äppelbakarsuget” igång. Denna glutenfria äppelkaka har en saftig.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Det bakas flitigt med äpple hemma hos mig just nu! Älskar att hösten börjar krypa sig på, och då sätter genast “äppelbakarsuget” igång. Denna glutenfria äppelkaka har en saftig konsistens och är smaksatt med kanel. I smeten har jag hackade äppelbitar – och det gör kakan extra saftig! Jag rekommenderar att även pudra över kanel på själva kakan! Bidrar med både lite extra smak och fin yta.

Sådant här gott tilltugg och fika kan behövas nu som tvåbarnsförälder. Speciellt som en dag imorgon då jag har båda barnen hemma och min man jobbar! *Ser till att ha mobilen fulladdad för att kunna muta med filmklipp och packar vagnen full med majskrokar*

 

 

Glutenfri och saftig äppelkaka - Baka Sockerfritt

 

 

Glutenfri äppelkaka

1 ägg
½ äpple, ca 50 gram
40 gram mascarpone
25 gram smör
10 gram hackade nötter
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sötningsströ
1 ½ msk kokosmjöl
½ tsk kanel
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda därefter med mascarpone. Blanda i mandel- och kokosmjöl, hackade nötter, riven kokos, sötströ, kanel och vaniljpulver. Separera äggulan från äggvitan och blanda i äggulan. Hacka äpple i mindre bitar och blanda i smeten. Vispa äggvitan till ett hårt skum och rör även ner detta. Mjöla en 12 centimeters form och häll i smeten. Strö eventuellt över kanel och extra sötströ ovanpå äppelkakan. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Kakan får gärna vara lite kladdig i mitten – det brukar stelna till en perfekt konsistens när kakan kallnat! Servera gärna med vispad grädde!

 

 

Glutenfri och saftig äppelkaka - Baka Sockerfritt

Glutenfri och saftig äppelkaka - Baka Sockerfritt

Glutenfri och saftig äppelkaka - Baka Sockerfritt