Hoppa till innehåll

Glutenfri päronkaka med mandel

Jag gjorde precis en så ljuvlig och saftig glutenfri päronkaka. Dessutom är den mejerifri. Till och med Vincent tyckte om den, och han ratar typ alla bakverk han får smaka (oavsett socker eller.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag gjorde precis en så ljuvlig och saftig glutenfri päronkaka. Dessutom är den mejerifri. Till och med Vincent tyckte om den, och han ratar typ alla bakverk han får smaka (oavsett socker eller inte)! Kakan innehåller ett päronmos som jag själv kokat av päron, kokosolja och honung. Moset behöver inte vara helt slätt i konsistensen, utan lite päronbitar i gör inget enligt mig! Päronkakan innehåller även mandelmjöl, vilket ger en fin och mild smak av just mandel.
 
Jag valde att toppa kakan med bitar av päron, men det är inget måste. Innan servering pudrade jag dessutom över lite kanel för att få den extra piffig!
 
 
 
 
Glutenfri päronkaka med mandel - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Glutenfri päronkaka med mandel

2 ägg
1 päron, moget
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1½ – 2 msk sötströ
1 msk kokosmjöl
1  msk kokosolja
1 msk honung
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. päronskivor för dekoration

Sätt ugnen på 175 grader. Skala päron och skär i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med kokosolja och honung. Sjud i ca 10 minuter och mosa därefter med en gaffel. Vispa ägg och sötströpösigt med elvisp. Tillsätt de övriga torra ingredienserna och rör försiktigt. Tillsätt även päronmoset. Klä en liten springform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela i smeten. Om önskas skärs en bit päron i skivor och fördelas på smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

 
 
 
 
Glutenfri päronkaka med mandel - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri päronkaka med mandel - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri päronkaka med mandel - Baka Sockerfritt