Hoppa till innehåll
Open navigation

Glutenfri päronkaka med mandel

Få saker gör bakverk så saftiga som bra (och saftiga) päron. Det är ljuvligt att baka med! Här ser ni en mejerifri och glutenfri päronkaka (och såklart är den utan tillsatt socker)... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Få saker gör bakverk så saftiga som bra (och saftiga) päron. Det är ljuvligt att baka med! Här ser ni en mejerifri och glutenfri päronkaka (och såklart är den utan tillsatt socker). Päronkakan innehåller “päronmos”, och detta har jag själv kokat av päron, kokosolja och honung. Moset behöver inte ha en helt slät konsistens, utan lite päronbitar i gör ingenting! Päronkakan innehåller även mandelmjöl, vilket ger en fin och mild smak av just mandel.

Jag valde att toppa kakan med bitar av päron, men det är inget måste. Innan servering pudrade jag dessutom över lite kanel!
 
 
 

Glutenfri päronkaka med mandel - Baka Sockerfritt

 

 

Glutenfri päronkaka med mandel

2 ägg
1 päron, moget
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1½ – 2 msk sötströ
1 msk kokosmjöl
1  msk kokosolja
1 msk honung
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. päronskivor för dekoration

Sätt ugnen på 175 grader. Skala päron och skär i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med kokosolja och honung. Sjud i ca 10 minuter och mosa därefter med en gaffel. Vispa ägg och sötströpösigt med elvisp. Tillsätt de övriga torra ingredienserna och rör försiktigt. Tillsätt även päronmoset. Klä en liten springform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela i smeten. Om önskas skärs en bit päron i skivor och fördelas på smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

 
 
 
 

Glutenfri päronkaka med mandel - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri päronkaka med mandel - Baka Sockerfritt