Hoppa till innehåll

Glutenfri peanut butter caramel brownie

      I den här goda kreationen samsas jordnötssmör,.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfri peanut butter caramel brownie - Baka Sockerfritt
 
 
 
I den här goda kreationen samsas jordnötssmör, karamell och choklad. Det kan ju inte bli annat än gott! Eller hur? Det blev något av en extra allt-brownie och dessutom något av en fantastisk skapelse.
 
Brownien är i tre lager – botten är givetvis en chokladbrownien, och denna är i sin tur täckt med ett karamellager som förutom karamell även smakar av jordnötssmör. Sist men inte minst är detta toppat med ännu mer choklad!! På bilderna har jag dessutom dekorerat chokladen (när den ännu inte stelnat helt) med hackad choklad, pumpafrö och lite riven kokos

Glutenfri peanut butter caramel brownie - Baka Sockerfritt
 
 
 

Peanut butter caramel brownie – 8 till 10 rutor

Brownie:
70 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
70 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Karamell- och jordnötslager:
1 ½ dl vispgrädde
1 dl jordnötssmör (osötat)
3 msk fibersirap gold

Chokladöverdrag:
50 gram choklad, utan tillsatt socker
10 gram smör
sötning efter smak


Brownie

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg och chokladsmöret. Häll browniesmeten i en brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Karamell- och jordnötslager
Koka upp grädde och fibersirap gold. Sjud under omrörning i ca 50 minuter tills massan tjocknat. Rör ner 1 dl jordnötssmör. Fördela ovanpå brownien. Låt stelna i kylskåp.

Chokladöverdrag
Smält choklad och smör. Söta efter smak. Fördela chokladen ovanpå karamellagret. Låt stelna och skär i bitar.

 

 

Glutenfri peanut butter caramel brownie - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri peanut butter caramel brownie - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri peanut butter caramel brownie - Baka Sockerfritt