Glutenfri Pizza Bianco
Sponsrat samarbete med Lailas Mjölmix Ska man äta pizza, är det inte godast att göra en egen och äta den helt färsk och varm från ugnen? Det tycker jag i alla fall! Eller.. Läs mer


Sponsrat samarbete med Lailas Mjölmix
Jag gör min pizza på ett superlyxigt vis med västerbottenost, crème fraiche, löjrom, rödlök och dill. Åh, jag älskar den kombinationen! Det här blir en rätt som passar väldigt fint till exempelvis buffébordet, som aptitretare eller förrätt. Enjoy!

Pizza Bianco med västerbottenost och löjrom – 2 pizzor
Pizzadeg:
25 g jäst (för matbröd)
4 dl Lailas blå mjölmix
ca 2 ½ dl vatten (värmt till ljummet)
2 msk olivolja
1 msk fiberhusk (eller dylikt)
1 msk honung
0,5 tsk salt
Osttopping:
2 ½ dl crème fraiche
2 ½ dl västerbottenost, riven
ca 2 msk olivolja
salt och peppar
Topping:
80 gram löjrom
½ liten rödlök
ca 1 dl crème fraiche
några dillkvistar
ev. ½ dl västerbottenost, riven
ev. ett par tunna skivor citron
Pizzadeg
Smula jästen i en bunke och tillsätt 2 dl ljummet vatten och rör ut. Blanda även i olja, fiberhusk, honung och salt. Rör sist ner mjölmixen och blanda antingen med händerna eller med degkrokar. Tillsätt mer vatten om degen blir för tjock (ca ½ dl). Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta upp degen på ett lätt mjölat bord och knåda. Är degen för klibbig kan man knåda in lite extra mjölmix. Kavla ut degen tunt till två pizzor och lägg på varsin plåt med bakplåtspapper.
Osttopping
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop crème fraiche, riven ost och salt efter smak. Bred ut på pizzorna. Peppra lätt och ringla över olja. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Efter halva tiden ställer jag pizzan i nedre delen av ugnen för att den inte ska ta för mycket färg.
Topping
Strö eventuellt över lite extra västerbottenost. Fördela över crème fraiche i klickar, löjrom, rödlök, dill och små bitar av citronskivor. Klipp i bitar och ät genast!







