Glutenfri Pumpapaj
Så här innan halloween tycker jag det är extra härligt att baka med pumpa! Oktober är ju dessutom lite av en pumpamånad kan man säga. Under förra veckan visade jag en saftig pumpakaka, och nu.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0305-2_59ef3e8a2a6b2219adb7a8dc.jpg)
Så här innan halloween tycker jag det är extra härligt att baka med pumpa! Oktober är ju dessutom lite av en pumpamånad kan man säga. Under förra veckan visade jag en saftig pumpakaka, och nu är det dags för en smarriga pumpapaj! Jag använde själv butternutpumpa till detta recept. Pajen har en mild smak och en krämig konsistens och är kryddad med kanel, kardemumma och ingefära. För den som önskar går det givetvis bra att krydda lite extra!
Glutenfri Pumpapaj
Pajdeg:
25 gram rumsvarmt smör
1 ½ dl mandelmjöl
1 ½ msk hasselnötsmjöl
1 – 1 ½ msk sockerersättning
1 ½ krm kanel
Pumpafyllning:
1 ägg
60 gram butternutpumpa
1 dl vispgrädde
1 msk sockerersättning
2 krm kanel
1 krm malen kardemumma
1 krm malen ingefära
Pajdeg
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda till en deg. Tryck ut degen på botten och kanter av en liten springform eller pajform med en diamater på ca 12 centimeter. Förgrädda i ca 15 minuter.
Pumpafyllning
Skär pumpan i bitar (ca 60 gram). Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med vispgrädde. Skjud tills pumpan blir mjuk (ca 10-15 minuter) och rör om då och då. Mixa tills konsistensen blir slät med en stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser och mixa igen. Häll fyllningen över pajdegen. Grädda mitt i ugnen under ca 35 minuter tills fyllningen är fast.