Glutenfri rabarberkaka med smak av mazarin
Jag har passat på att baka med rabarber en hel del nu i sommartider. Säsongen är ju inte sååå lång! Har ni bakat med rabarber ännu? Här om dagen svängde jag ihop en saftig och ljuvlig.. Läs mer

Jag har passat på att baka med rabarber en hel del nu i sommartider. Säsongen är ju inte sååå lång! Har ni bakat med rabarber ännu? Här om dagen svängde jag ihop en saftig och ljuvlig rabarberkaka. Den innehåller både bitar av rabarber i själva smeten, samt är toppad med rabarberskivor. Jag har i några droppar bittermandelarom vilket ger en ljuuuvlig mazarinsmak till kakan. Passar riktigt bra!

Rabarberkaka med smak av mazarin
2 ägg
30+20 gram rabarber
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk rismjöl
2 msk + 1 tsk sötningströ
2 msk kokosmjöl
2 msk kokosolja
2 msk vatten
1 tsk bakpulver
ca 5 droppar bittermandelarom
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja. Vispa sötning, arom och ägg pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i detta. Tillsätt olja och vatten. Skala och skär rabarber i bitar, och blanda 30 gram av dessa med 1 tsk sötningsströ och rör ner. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och häll i smeten. Tryck ned resterande rabarberbitar och strö eventuellt med lite extra sötningsströ. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills kakan har blivit fast.



