Hoppa till innehåll

Glutenfri rabarberkaka

          Äntligen börjar det faktiskt bli säsong för rabarber! Rabarber för med sig så mycket sommarkänsla – håller ni inte med? Ett av mina rabarberrecept är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfri rabarberkaka - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Äntligen börjar det faktiskt bli säsong för rabarber! Rabarber för med sig så mycket sommarkänsla – håller ni inte med? Ett av mina rabarberrecept är denna saftiga rabarberkaka. Den innehåller bitar av rabarber i själva smeten, och är även toppad med rabarberskivor. Jag har smaksatt smeten med lite bittermandelarom vilket gör att kakan får en så god mazarinsmak! Mitt tips är att droppa lite av aromen i förpackningens lock eller på en sked för att sen droppa ner i smeten. Annars är det lätt att överdosera.
 
Rabarberkakan är mejerifri, men serveras gärna med någon typ av grädde (det går givetvis bra att köra på ett mejerifritt alternativ)!
 
 
 

Glutenfri rabarberkaka - Baka Sockerfritt
 

 
 

Glutenfri rabarberkaka 

2 ägg
30+20 gram rabarber 
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk rismjöl
2 msk + 1 tsk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
2 msk kokosolja
2 msk vatten
1 tsk bakpulver
ca 4-5 droppar bittermandelarom

Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja. Vispa sötning, arom och ägg pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i detta. Tillsätt olja och vatten. Skala och skär rabarber i bitar, och blanda 30 gram av dessa med 1 tsk sockerersättning och rör ner. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och häll i smeten. Tryck ned resterande rabarberbitar och strö eventuellt med lite extra sockerersättning. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills kakan har blivit fast.

 

 
 
 
Glutenfri rabarberkaka - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri rabarberkaka - Baka Sockerfritt