Hoppa till innehåll
Open navigation

Glutenfri rulltårta – Drömrulltårta

          För alla nya följare (och gamla följare såklart också) måste jag visa er detta underbara recept på drömrulltårta jag gjorde förra året tillsammans med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfri rulltårta - Drömrulltårta - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
För alla nya följare (och gamla följare såklart också) måste jag visa er detta underbara recept på drömrulltårta jag gjorde förra året tillsammans med N!CK’S. Drömrulltårta har alltså själva kakan smaksatt med choklad och fyllningen är en smörkräm. Jag tycker generellt att rulltårta är sjukt gott, och det var inte förrän ett eller ett par år sedan som jag kom på hur jag skulle göra en bra variant utan gluten och tillsatt socker. Jag har bakat en del olika recept på rultårtor och detta är nog mitt senaste. Ljuvlig!
 
 
 

Glutenfri rulltårta - Drömrulltårta - Baka Sockerfritt
 
 
 

Drömrulltårta – ca 8 bitar

Rulltårta:
4 ägg
1 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
1 dl potatismjöl
2 ½ msk kakao
½ msk bakpulver

Smörkräm:
250 gram mascarpone
50 gram smör
1 ½ msk sockerersättning (Use Like Sugar)
2 krm vaniljpulver

Rulltårta
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda de övriga ingredienserna med varandra och rör ner i äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 20X30 cm, och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter tills den är fast. När rulltårtsbotten tagits ur strös lite sockerersättning ovanpå för att sedan vändas upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort.

Smörkräm
Medan rulltårtan gräddas kan smörkrämen göras. Smält smöret och blanda med mascarpone, sockerersättning och vanilj. Om krämen är för hård i sin konsistens kan den värmas en kort stund i mikron – den för inte vara för hård när den bres på, för då går rulltårtan lätt sönder. Bred smörkrämen försiktigt ovanpå. Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i bakplåtspapper så den trycks ihop. Låt svalna (vira även gärna in i plastfolie efter den kallnat och fukten släppt) och förvara i kyl.

 

 
 

Glutenfri rulltårta - Drömrulltårta - Baka Sockerfritt