
Sponsrat samarbete med N!CK’S och Sukrin
Någon mer än jag som älskar ryttarkaka? För er som inte vet är det som en kladdkaka/brownie med ett toscatäcke av kokos. Låter det inte ljuvligt?! Denna variant är förstås hälsosam (utan gluten och tillsatt socker) – och vad mer är ruskigt god!
Bottnen påminner som sagt om kladdkaka/brownie i sin smak och konsistens (kortare tid i ugnen –> mer kladdig) och är sötad med Sukrin och fiber sirup clear. Det sistnämnda är för att få till en lite kletigare och mer sammanhängande konsistens. Kokostoscan är sååå god och blir härligt segt och knäckigt tack vare fiber sirupen. Fiber sirup gold går säkerligen också utmärkt att använda – men tänkt då att smaken blir annorlunda då detta smakar karamell, samt att den är mer söt än “clear”-varianten.
Glöm inte att ni får 10 % rabatt vid köp via LUBFoods hemsida (där N!CK’S och Sukrins produkter säljs), om ni anger koden “bakasockerfritt” i kassan.
Glutenfri Ryttarkaka, utan tillsatt socker
Chokladbotten:
25 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk vatten
1 1/3 msk kakao
1 ½ msk Sukrin
1 ½ msk Sukrin fiber sirup clear
1 msk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver
Kokostäcke:
15 gram smör
4 msk riven kokos
2 msk vispgrädde
1 msk Sukrin fiber sirup clear
½ msk Sukrin
Chokladbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg, vätska, fiber sirup clear och smör. Fördela i en smord och mjölad 12-cm springform. Förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter (eller tills kakan är tillräckligt fast för att kunna fördela kokstäcket ovanpå).
Kokostäcke
Koka upp smör, grädde och fiber sirup i en kastrull. Sjud i 5-10 minuter tills vätskan tjocknat något. Rör ner kokos och sötning. Fördela kokostäcket försiktigt ovanpå chokladbottnen. Grädda ytterligare i ca 15 minuter.
Sponsrat samarbete med N!CK’S och Sukrin