Glutenfri, saftig päronkaka!
Päron är en av mina favoritfrukter att baka med (kanske delad förstaplats med Läs mer


Glutenfri päronkaka med mandel
2 ägg
1 päron, moget
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1½ – 2 msk sockerersättning
1 msk kokosmjöl
1 msk kokosolja
1 msk honung
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. päronskivor för dekoration
ev. kanel att pudra över
Sätt ugnen på 175 grader. Skala päron och skär i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med kokosolja och honung. Sjud i ca 10 minuter och mosa därefter med en gaffel. Vispa ägg och sötströpösigt med elvisp. Tillsätt de övriga torra ingredienserna och rör försiktigt. Tillsätt även päronmoset. Klä en liten springform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela i smeten. Om önskas skärs en bit päron i skivor och fördelas på smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
