Hoppa till innehåll

Glutenfri tigerkaka utan tillsatt socker

        Dagens tips från mig är en hälsosam variant av den riktiga klassikern tigerkaka. Kan det vara så att de flesta av er har ätit och/eller bakat denna goding när.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfri tigerkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Dagens tips från mig är en hälsosam variant av den riktiga klassikern tigerkaka. Kan det vara så att de flesta av er har ätit och/eller bakat denna goding när ni var små (eller stora)? Tigerkaka är alltså som en mjuk sockerkaka där smeten delas upp i två delar – en vanilj och en med choklad. Och min är då givetvis utan både gluten och tillsatt socker. Och i detta fall faktiskt också utan mejeriprodukter! Konsistensen är saftig och jag tycker att kakan är godast att servera ljumen eller rumstempererad (men den bör dock förvaras i kylskåp).
 
 

Glutenfri tigerkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 

Tigerkaka utan tillsatt socker

2 ägg
2 dl mandelmjöl
2 ½ msk kokosolja
2 ½ msk sockerersättning
2 msk rismjöl

2 msk vatten
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver 

Chokladdel:
½ msk kakao
ev. 1 tsk sockerersättning

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning pösigt. Smält oljan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner bland äggen tillsammans med olja och vatten. Ta undan ca 3/4 dl av smeten. Klä en liten brödform med bakplåtspapper eller aluminiumfolie (ca 8X18 cm) och fördela i den stora delen av smeten. Blanda kakao och extra sötning i den lilla delen och fördela även över detta. Rör med spetsen av ett bestick så att det bildar ett mönster i kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 18-20 minuter.

 
 
 
 
Glutenfri tigerkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri tigerkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt