Hoppa till innehåll

Glutenfri Tigerkaka

        Jag har just svängt ihop en hälsosam variant av den klassiska tigerkakan. Den kan jag gissa att många av er har bakat och ätit när ni var små? Det är alltså som en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfri Tigerkaka - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag har just svängt ihop en hälsosam variant av den klassiska tigerkakan. Den kan jag gissa att många av er har bakat och ätit när ni var små? Det är alltså som en mjuk sockerkaka där smeten delas upp i två delar – en vanilj och en med choklad. Fast jag gör den såklar utan socker. Och gluten. Och i detta fall även mejerifritt. Tigerkakan är saftig och är godast att servera ljumen eller rumstempererad. Bör dock förvaras i kylskåp.
 
Tänk att det är midsommar imorgon! Synd bara att det ska regna. Fast det gör det väl varje midsommar – så ingen större överraskning där inte. Vad ska ni göra? Vi hade egentligen tänkt picknick, men vid regn blir det nog brunch hemma!
 
 
Glutenfri Tigerkaka - Baka Sockerfritt
 
 
 

Glutenfri Tigerkaka

2 ägg
2 dl mandelmjöl
2 ½ msk kokosolja
2 ½ msk sockerersättning
2 msk rismjöl

2 msk vatten
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver 

Chokladdel:
½ msk kakao
ev. 1 tsk sockerersättning

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning pösigt. Smält oljan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner bland äggen tillsammans med olja och vatten. Ta undan ca 3/4 dl av smeten. Klä en liten brödform med bakplåtspapper eller aluminiumfolie (ca 8X18 cm) och fördela i den stora delen av smeten. Blanda kakao och extra sötning i den lilla delen och fördela även över detta. Rör med spetsen av ett bestick så att det bildar ett mönster i kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 18-20 minuter.

 
 
 
Glutenfri Tigerkaka - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri Tigerkaka - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri Tigerkaka - Baka Sockerfritt