Glutenfri Tigerkaka
Jag har just svängt ihop en hälsosam variant av den klassiska tigerkakan. Den kan jag gissa att många av er har bakat och ätit när ni var små? Det är alltså som en.. Läs mer



Glutenfri Tigerkaka
2 ägg
2 dl mandelmjöl
2 ½ msk kokosolja
2 ½ msk sockerersättning
2 msk rismjöl
2 msk vatten
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Chokladdel:
½ msk kakao
ev. 1 tsk sockerersättning
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning pösigt. Smält oljan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner bland äggen tillsammans med olja och vatten. Ta undan ca 3/4 dl av smeten. Klä en liten brödform med bakplåtspapper eller aluminiumfolie (ca 8X18 cm) och fördela i den stora delen av smeten. Blanda kakao och extra sötning i den lilla delen och fördela även över detta. Rör med spetsen av ett bestick så att det bildar ett mönster i kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 18-20 minuter.


