Hoppa till innehåll

Glutenfri Toscabrownie

    Jaha, så har jag hamnat i “brownieträsket” igen. Ni vet de där perioderna i ens liv där det enda man bakar (eller i mitt fall gör receptutkast på) tycks vara brownies?.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Glutenfri Toscabrownie - Baka Sockerfritt

 

 

Jaha, så har jag hamnat i “brownieträsket” igen. Ni vet de där perioderna i ens liv där det enda man bakar (eller i mitt fall gör receptutkast på) tycks vara brownies? Eller ni kanske inte känner igen er alls? Hur som helst hamnar jag där några gånger per år och *vips* så är åtta av tio recept i utkastsbanken tydligen brownies. Och jag som generellt eftersträvar diversifiering gällande mina recept. Då är det en himla tur att brownies är både så galet gott och enkelt att göra!

Detta är en extra lyxig (low carb) brownie som jag toppat med ett toscatäcke. Karamellsmaken passar perfekt ihop med brownien! När brownien tas ut ur ugnen ska den fortfarande vara lite kletig. Jag rekommenderar att servera kakan något ljummen eller rumstempererad, eftersom konsistensen hårdnar när den kyls. Exempelvis kan den få värmas en kort stund i mikron innan servering!

 

 Glutenfri Toscabrownie - Baka Sockerfritt

 

 

Toscabrownie – ca 5 portioner

Brownie:
2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
½ dl mandelmjöl
2 msk sockerersättning
1 ½ msk kakao
2/3 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Toscatäcke:
20 gram smör
1 dl mandelspån
2 msk riven kokos
2 msk grädde
1 ½ msk fibersirap gold

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser. Häll smeten i en liten brödform (ca 8X18 cm) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Förgrädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills kakan är tillräckligt fast för att kunna fördela toscatäcket ovanpå.

Toscatäcke
Koka upp smör, grädde och fibersirap i en kastrull. Sjud i 10 minuter tills vätskan tjocknat något. Rör ner mandelspån och kokos. Fördela toscatäcket försiktigt ovanpå brownien. Grädda ytterligare i ca 15 minuter. Om önskas flyttas kakan högre upp i ugnen under de sista minuterna för att toscan ska få färg.

 

 

 

Glutenfri Toscabrownie - Baka Sockerfritt

Glutenfri Toscabrownie - Baka Sockerfritt