Glutenfria Banan- och blåbärsmuffins
En fräsch muffins som jag gjort i form av både muffins och mjuk kaka många gånger är dessa Läs mer

En fräsch muffins som jag gjort i form av både muffins och mjuk kaka många gånger är dessa banan- och blåbärsmuffins. En av mina favvosar! Saftig med mild smak och fylld med blåbär. Jag kör stora blåbär som är lite sötare (tina om de är frysta), men såklart går också “vanliga” bra.
Jag har toppat muffinsarna med vanlig grädde, men passar också så bra att äta dom som dom är. Mums!
Banan- och blåbärsmuffins – ca 6 stycken
80 gram blåbär
40 gram smör
2 ägg
1 ½ mogen banan
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
½ dl sockerersättning
2 msk havremjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
Toppa gärna med:
2 dl vispgrädde
½ msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa samman ägg och banan med en stavmixer. Blanda alla torra ingredienser, och rör ner ägg och smör. Mixa gärna igen. Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket. Fyll muffinsformar med smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter tills muffinsen blivit fasta. Låt svalna. Toppa gärna med vispad grädde, sötad och smaksatt med vanilj.


