Idag vill jag fresta med mejerifria bananmuffins som blir härligt saftiga! Banan är perfekt att baka med just på grund utav saftigheten (gäller fröstås inte bar muffins, utan mjuka kakor, bröd etc). Jag har ävent lite rismjöl i dessa muffins, då de bidrar till att de blir mer luftiga (samt ger en smak som jag gillar). Rismjöl innehåller en hel del kolhydrater, men det är inga stora mängder som jag använder (i detta fall blir det mindre än 1 msk rismjöl per muffins). Den som önskar kan smaksätta muffinsen med någon krydda såsom kanel eller kardemumma (obs, ej testat själv).

Bananmuffins (mejerifria) – 4 stycken
2 ägg
150 gram banan (2 små)
2 dl mandelmjöl
½ dl rismjöl
2 msk kokosolja
2 msk fibersirap gold/honung
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt, smält kokosoljan och mosa banan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet tillsammans med olja, sötning efter smak och mosad banan. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

