Hoppa till innehåll

Glutenfria biscotti med saffran

        Ohoj vad jag tycker om att julbaka! Vilken doft, vilken stämning! Jag skulle kunna baka hela dagarna innan jul (vilket jag typ gjorde förut, innan jag fick barn vill.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfria biscotti med saffran - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Ohoj vad jag tycker om att julbaka! Vilken doft, vilken stämning! Jag skulle kunna baka hela dagarna innan jul (vilket jag typ gjorde förut, innan jag fick barn vill säga). I vår familj bakar jag MINST en gång per år mina biscottis med saffran. Jag tycker det är en så klassisk julkaka! Detta år är såklart inget undantag, och jag passade även på att ta nya bilder på godsakerna. Och receptet ser ni i vanlig ordning nedan!
 
 
Glutenfria biscotti med saffran - Baka Sockerfritt

 

Glutenfria biscotti med saffran – ca 12 stycken

1 ägg
35 gram rumsvarmt smör
20 gram sötmandlar
ca 2 dl mandelmjöl
2 msk sockerersättning
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk pofiber
2 krm bakpulver
1 krm saffran

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, sockerersättning och saffran (gärna med en elvisp). Tillsätt ägget och blanda lite till. Häll ner resterande ingredienser och rör till en deg. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och forma degen till två längder på plåten (ca 1 1/2 cm höga). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100 grader. Skär längderna sneda bitar och lägg med snittytan uppåt. Grädda ytterligare i ca 30 minuter, eller tills de börjar bli hårda (sänk värmen, eller öppna luckan, om de börjar bli brända). Låt svalna. Kakorna blir torrare/hårdare när de fått svalna och stå ett tag. Förvara i kyl.

 
 
 
Glutenfria biscotti med saffran - Baka Sockerfritt
 
Glutenfria biscotti med saffran - Baka Sockerfritt