Hoppa till innehåll

Glutenfria frallor – Solrosfröfrallor

Letar ni efter bra frukostar att njuta av i sommar? Här ser ni ett bra tips på finfina frallor med solrosfrö! Super till mellanmål är det också!  Basen består utav Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Letar ni efter bra frukostar att njuta av i sommar? Här ser ni ett bra tips på finfina frallor med solrosfrö! Super till mellanmål är det också! 

Basen består utav mandelmjöl och solrosfrön (som mixas). Solrosfrö har en rätt nötig smak som jag tycker passar bra i brödbak. Jag severar mina frallor med smör och ost. Toppenbra för alla som vill äta ett mer hälsosamt bröd som är utan gluten och snabba kolhydrater.
 
 
 

Glutenfria frallor - Solrosfröfrallor - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Solrosfröfrallor – 6 frallor

2 ägg 
2 dl mandelmjöl 
1 ½ dl solrosfrön 
1 dl gräddfil 
½ dl olja 
2 msk kokosmjöl 
1 msk fiberhusk 
1 msk bakpulver 
1 krm salt
ev. ½ msk sötningsströ

Sätt ugnen på 150 grader. Mixa solrosfrön tillsammans med ägg (med en stavmixer). Blanda ner resterande ingredienser och blanda väl. Låt svälla i ca 10 minuter. Forma ca sex stycken frallor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Toppa gärna frallorna med lite extra solrosfrön. Grädda frallorna i mitten utav ugnen i ca 20-25 minuter. Låt frallorna därefter svalna en aning. Servera frallorna med smör och ost!

  

 

Glutenfria frallor - Solrosfröfrallor - Baka Sockerfritt