Glutenfria Hasselnötskakor
Räck upp handen om du som jag älskar hasselnötter!.. Läs mer


Räck upp handen om du som jag älskar hasselnötter! Dessa hasselnötskakor blir jag alltid sugen på att baka på hösten (har dock inte hunnit än men står på min to do list). Väldigt lätta att göra och med få ingredienser.
Grunden är hasselnötsmjöl (kan köpas i vanliga mataffärer) vilket är en ingrediens som jag tycker är så god att baka med! Jag har dekorerat kakorna med en hasselnöt (som på bilderna) eller bit choklad. Underbara små kakor att servera till höstfikat!

Hasselnötskakor – 8 stycken
1 ägg
2 dl hasselnötsmjöl
2 msk sockerersättning
1 tsk fiberhusk
ev. 1 krm vaniljpulver
ev. hasselnötter att toppa kakorna med
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa upp ägg lätt och blanda med övriga ingrdienser. Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Om önskas trycks en hasselnöt eller bit choklad ned i varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.
