Glutenfria helgscones
I söndags gjorde jag återigen min “helgscones”, vilka också har kommit att bli något av mina favoritscones! Så smarriga till helgens frukost, brunch, mellanmål… och så klart.. Läs mer
I söndags gjorde jag återigen min “helgscones”, vilka också har kommit att bli något av mina favoritscones! Så smarriga till helgens frukost, brunch, mellanmål… och så klart till veckans övriga dagar också för den delen! Förgyller liksom vilken dag som helst.
Sconesen är givetvis glutenfria, men även utan mejeriprodukter. Jag använder banan som bidrar med en lagom söt smak.
Helgscones med banan – 6 stycken
2 ägg
200 gram banan (ca 2 stycken)
1 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
1 dl rismjöl
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg och banan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Låt stå till sig under ett par minuter. Forma scones utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12-16 minuter.