Glutenfria Kanelbullar med bovetemjöl
Glutenfria kanelbullar med jäst och bovetemjöl. Jag fyllde mina kanelbullar med en vanlig smörfyllning smaksatt med kanel, men det går givetvis att fylla dom med något annat. Bovetemjöl.. Läs mer

Glutenfria kanelbullar med jäst och bovetemjöl. Jag fyllde mina kanelbullar med en vanlig smörfyllning smaksatt med kanel, men det går givetvis att fylla dom med något annat. Bovetemjöl (som är en ört) innehåller rätt mycket kolhydrater (ca 65 gram/100 gram). Dock verkar det vara ett praktiskt mjöl när man vill åt en mer "degaktig" känsla och vill göra exempelvis bullar. Dessutom har jag hört att bovetemjöl är ett av de få vegetabiliska produkter som innehåller alla de proteiner som kroppen faktiskt behöver.
Totalt ca 2 - 2 ½ timme (inkl. 1 ½ timmes jäsning)
Portioner: 8 kanelbullar
Ingredienser
Bullar:
- 1 ägg
- 25 gram smör
- 10 gram jäst
- 1 dl bovetemjöl
- ½ dl mjölk
- ½ dl kokosmjöl
- ca 1 ½ msk sötströ
- 1 msk fiberhusk
- 1 krm vaniljpulver
Fyllning:
- 40 gram smör
- ca 1 msk sötströ
- ½-1 tsk kanel
Pensling:
- 1 ägg
- något att strö över
Instruktioner
Bullar:
- Smält smöret (ta bort från plattan) och tillsätt mjölken.
- Vispa ägget pösigt och rör ner bland smöret. När blandningen är fingervarm rör ner jäst och blanda noggrant.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta. Rör om/knåda degen i några minuter. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.
- Fyllning
- Värm smöret mjukt och rör ut kanel och sötning.
- När bulldegen har jäst, knåda ytterligare någon minut och lägg därefter degen på en plan yta med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper över och kavla ut degen till en rektangel (ca 15X20 cm).
- Bred på fyllningen och rulla ihop kortsida mot kortsida (så att rullen blir så tjock som möjligt). Skär längden i skivor och lägg i bullformar. Platta ut dom något. Låt jäsa övertäckte ytterligare ca 30 minuter
- Pensling
- Sätt ugnen på 175 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Dekorera gärna med hackade nötter eller riven kokos. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!