Hoppa till innehåll
Open navigation

Glutenfria Kardemummacookies

        Här kommer en favorit i repris på en småkaka som jag tycker mycket om – Kardemummacookies! Två av huvudingredienser är Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfria Kardemummacookies - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Här kommer en favorit i repris på en småkaka som jag tycker mycket om – Kardemummacookies! Två av huvudingredienser är jordnötssmör och kikärtor. Kikärtor låter säkerligen märkligt för många, men är faktiskt en bra ingrediens i många olika bakverk! Sedan har kikärtor en mild smak vilket gör att smaken inte bryter igenom. 
 
Kakorna är veganska om nu en vegansk choklad (mörk choklad brukar ofta vara det). Som sötning har jag använt fibersirap – men detta sötar inte bara utan är även det som gör att kakornas konsistens blir knaprig och lite seg. Så gott!
 
 

Glutenfria Kardemummacookies - Baka Sockerfritt
 
 

Kardemummacookies – 5 kakor

50 gram jordnötssmör (neutralt eller med salt)
50 gram kikärtor, konserverade
15 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker
1 ½- 2 msk fibersirap gold/honey
½ tsk bakpulver
1 ½ krm kardemumma
1 krm vaniljpulver
ev. lite salt om jordnötssmöret är osaltat

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Mixa samman alla ingredienser, förutom chokladen, noga. Tillsätt grovhackad choklad och rör om. Klicka ut kaksmeten i cirklar, ca 1 cm höga, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 

Glutenfria Kardemummacookies - Baka Sockerfritt