Hoppa till innehåll

Glutenfria mandelscones

      Något jag tycker är så gott nu på sommaren är att göra hembakat bröd – och kanske framförallt scones. Väldigt enkelt att göra och gott! Detta recept på.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfria mandelscones - Baka Sockerfritt
 
 
 
Något jag tycker är så gott nu på sommaren är att göra hembakat bröd – och kanske framförallt scones. Väldigt enkelt att göra och gott! Detta recept på bananscones är baserat på mitt recept på havrescones men jag gjorde denna med mandelmjöl som bas istället. Blev toppen det med!
 
Jag äter mina scones med smör och jordgubbsmarmelad utan tillsatt socker – älskar’t!
 
 
Glutenfria mandelscones - Baka Sockerfritt
 
 

Glutenfria mandelscones – 6 stycken

bananer
2 ägg
4 ½ dl mandelmjöl 
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
2 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman banan och ägg, gärna med en stavmixer. Fördela i resterande ingredienser och blanda. Beroende på storlek på banan och ägg, kan mer/mindre torra ingredienser användas. Klicka ut sex runda scones på en plåt (degen är ganska lös) med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

 
Glutenfria mandelscones - Baka Sockerfritt
 
Glutenfria mandelscones - Baka Sockerfritt
 
Glutenfria mandelscones - Baka Sockerfritt
 
Glutenfria mandelscones - Baka Sockerfritt