Hoppa till innehåll
Open navigation

Glutenfria mazariner med hallon – utan tillsatt socker

      Dags för en favoriter i repris, för vem gillar inte mazariner?! Hälsosamma sådana dessutom! Jag tycker att mazarinsmaken är fantastiskt god och har alltid mer än gärna.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfria mazariner med hallon - utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 

Dags för en favoriter i repris, för vem gillar inte mazariner?! Hälsosamma sådana dessutom! Jag tycker att mazarinsmaken är fantastiskt god och har alltid mer än gärna bakat med denna. Väldigt fint passar den med olika bär – så som just hallon som jag använder mig av i detta recept. 

Mitt recept på mazariner består först av en “bottendeg” (eller vad man nu ska kalla det) som trycks ut i botten och kanter av en aluminiumform eller mazarinform (jag kör engångsaluminiumformar). Dessa klädda formar fyller jag därefter med en smet smaksatt med bittermandelarom (det vill säga det som ger smaken av mazarin). Sist men inte minst toppar jag de färdiggräddade godbitarna (efter att de svalnat vill säga) med hallon. Här körde jag på frysta som jag kokat upp, men det går också bra att mosa tinade/färska. Jag harf även sötat hallonen något för att få bort det allt för sura. Detta går även att byta ut mot valfri sylt (finns ofta utan tillsatt socker att köpa färdigt i mataffärer). 
 
Tips: Toppa mazarinerna med hallonen precis innan servering.
 
 
 

Glutenfria mazariner med hallon - utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 

Glutenfria mazariner med hallon   6 stycken

Deg: 
40 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl 
2 msk pofiber 
1 ½ msk sockerersättning

Fyllning: 
1 ägg 

20 gram smör
1 1/3 dl mandelmjöl
1 ½ msk sockerersättning
1 msk vispgrädde
ca 2 droppar bittermandelarom

Topping: 
Hallon (går bra att byta ut mot valfri hallonsylt)

Valfri sötning
Frystorkade hallon
  

Deg 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar.

Fyllning
Smält smör. Blanda all torra ingredienser och tillsätt därefter grädde, smör, arom och ägg. Blanda noga och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Topping
Koka hallonen och låt svalna. Söta efter smak. Fördela på de kalla mazarinerna och toppa eventuellt med frystorkade hallon.

 

 

Glutenfria mazariner med hallon - utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt