Glutenfria mazariner med hallon – utan tillsatt socker
Dags för en favoriter i repris, för vem gillar inte mazariner?! Hälsosamma sådana dessutom! Jag tycker att mazarinsmaken är fantastiskt god och har alltid mer än gärna.. Läs mer


Dags för en favoriter i repris, för vem gillar inte mazariner?! Hälsosamma sådana dessutom! Jag tycker att mazarinsmaken är fantastiskt god och har alltid mer än gärna bakat med denna. Väldigt fint passar den med olika bär – så som just hallon som jag använder mig av i detta recept.

Glutenfria mazariner med hallon – 6 stycken
Deg:
40 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1 ½ msk sockerersättning
Fyllning:
1 ägg
20 gram smör
1 1/3 dl mandelmjöl
1 ½ msk sockerersättning
1 msk vispgrädde
ca 2 droppar bittermandelarom
Topping:
Hallon (går bra att byta ut mot valfri hallonsylt)
Valfri sötning
Frystorkade hallon
Deg
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar.
Fyllning
Smält smör. Blanda all torra ingredienser och tillsätt därefter grädde, smör, arom och ägg. Blanda noga och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Topping
Koka hallonen och låt svalna. Söta efter smak. Fördela på de kalla mazarinerna och toppa eventuellt med frystorkade hallon.
