Hoppa till innehåll

Glutenfria mazariner med hallon (utan tillsatt socker)

        Sponsrat samarbete med Dr. Oetker     Få av er har väl missat att jag tycker om mazarinsmaken? Jag älskar att smaksätta bland annat mjuka kakor, muffins och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfria mazariner med hallon (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Sponsrat samarbete med Dr. Oetker
 
 
Få av er har väl missat att jag tycker om mazarinsmaken? Jag älskar att smaksätta bland annat mjuka kakor, muffins och småkakor med bittermandel som ger just smaken av mazarin – och då kör jag bittermandelarom från Dr. Oetker snarare än att köpa hela bittermandlar. Givetvis är ju “vanliga” mazariner därmed också ett populärt bakverk för min del. Denna variant har jag toppat med hallon! Jag blandar ofta mazarinsmaken med olika sorters bär (fler tips är banan och choklad).
 
Receptet är inte speciellt svårt. Först har vi en bottendeg som trycks ut i botten och kanter av någon slags aluminiumform eller mazarinform (jag kör engångsaluminiumformar). Sedan fyller jag den med en mandelsmet smaksatt med bittermandelarom. För extra piff har jag lite Naturlig dekoration raspberry (frystorkade från Dr. Oetker) i mazarinsmeten! När mazarinerna är färdiggräddade låter jag dom svalna och toppar varje mazarin med hallon (jag kokar dom, men det går också bra att mosa tinade/färska) och sötning efter smak. Detta går även att byta ut mot valfri sylt (finns ofta utan tillsatt socker att köpa färdigt i mataffärer). Pricken över i:et är att även strö över lite Naturlig dekoration raspberry! Blir extra fint tycker jag!
 
 
Tips: Toppa mazarinerna med hallonen precis innan servering.
 
 
 
 Glutenfria mazariner med hallon (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Mazariner med hallon   6 stycken

Deg: 
40 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl 
2 msk pofiber 
1 ½ msk sötningsströ

Fyllning: 
1 ägg
20 gram smör

1 1/3 dl mandelmjöl
1 ½ msk sötningsströ
½-1 msk Dr. Oetker Naturlig Dekoration Raspberry
1 msk vispgrädde
ca 2 droppar Dr. Oetker Bittermandelarom

Topping: 
Hallon (går bra att byta ut mot valfri hallonsylt)

Valfri sötning
Dr. Oetker Naturlig Dekoration Raspberry

  

Deg 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar.

Fyllning
Smält smör. Blanda all torra ingredienser (förutom Naturlig Dekoration hallon) och tillsätt därefter grädde, smör, arom och ägg. Rör sist ner naturlig dekoration. Blanda noga och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Topping
Koka hallonen och låt svalna. Söta efter smak. Fördela på de kalla mazarinerna och toppa med Naturlig dekoration raspberry.

 
 
 
 
Glutenfria mazariner med hallon (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
Glutenfria mazariner med hallon (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt