Glutenfria Mazariner
Är inte mazariner något av det godaste som finns? För oss alla som inte vill äta onyttiga mazariner, har jag gjort hälsosamma Glutenfria Mazariner. Mazarinfyllningen innehåller här Läs mer


Mazariner – 10 stycken
Deg:
60 g smör
2 ¼ dl mandelmjöl
4 ½ msk pofiber
3 msk sötströ
Fyllning:
2 ägg
1 stor banan
1 dl mandelmjöl
3 msk sötströ
2 msk pofiber
2 msk kokosmjöl
ca 6 droppar bittermandelarom
1 tsk bakpulver
Topping:
Hallon
Sötströ
Deg
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar. Förgrädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Fyllning
Mixa samman alla ingredienser och fördela i de förgräddade formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Topping
Koka hallonen och låt svalna. Sötning efter smak. Fördela på de kalla mazarinerna.
