Hoppa till innehåll
Open navigation

Glutenfria Mazariner

Är inte mazariner något av det godaste som finns? För oss alla som inte vill äta onyttiga mazariner, har jag gjort hälsosamma Glutenfria Mazariner. Mazarinfyllningen innehåller här Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Är inte mazariner något av det godaste som finns? För oss alla som inte vill äta onyttiga mazariner, har jag gjort hälsosamma Glutenfria Mazariner. Mazarinfyllningen innehåller här banan, vilket smakar toppengott i kombination med mazarinaromen och gör mazarinen saftig. Det hela är även toppat med hallon (går bra att ersätta med chiasylt), vilket bryter av det hela perfekt. Tjusiga blir de också med sin röda färg!
 
 
Igår var jag på föräldragrupp med både Artur och lillen. Det var väldigt kul att han fick träffa lite andra bebisar. Fast han har sin sovstund under den tiden, så han blev rätt grinig innan han somnade i min famn. Ämnet var mat, eftersom det är högtid att ge så kallade smaksensationer till småttingarna!
 
 
 
Glutenfria Mazariner - Baka Sockerfritt
 
 

Mazariner 
– 10 stycken

Deg: 
60 g smör
2 ¼ dl mandelmjöl 
4 ½ msk pofiber 
3 msk sötströ

Fyllning: 
2 ägg
1 stor banan
1 dl mandelmjöl
3 msk sötströ
2 msk pofiber
2 msk kokosmjöl
ca 6 droppar bittermandelarom
1 tsk bakpulver

Topping: 
Hallon
Sötströ

Deg 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar. Förgrädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Fyllning
Mixa samman alla ingredienser och fördela i de förgräddade formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Topping
Koka hallonen och låt svalna. Sötning efter smak. Fördela på de kalla mazarinerna.

 

Glutenfria Mazariner - Baka Sockerfritt