Hoppa till innehåll

Glutenfria russingrottor

          Vad ska ni ta för er i helgen? Kanske baka med barnen (om du har några barn alltså)? Då har jag ett finfint recept som jag tycker passar sådär extra bra till.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfria russingrottor - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Vad ska ni ta för er i helgen? Kanske baka med barnen (om du har några barn alltså)? Då har jag ett finfint recept som jag tycker passar sådär extra bra till mindre barn! Det handlar om Russingrottor som är inspirerade från syltgrottor. Småkakorna är veganska och innehåller bland annat mandel- och havremjöl. Och sötade med russin förstås! Kakorna fylls med den typ av sylt/bär som man själv önskar. Jag brukar köra på färdigköpt jordgubbsmarmelad utan tillsatt socker. Receptet går givetvis att flerdubbla för fler kakor!
 
För ett annat toppenrecept (fast low carb) på syltkakor kika in HÄR!
 
 

Glutenfria russingrottor - Baka Sockerfritt
 
 
 

  

Russingrottor – 6 stycken

1 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
½ dl russin
1 msk kokosolja
ev. någon tsk vatten
ev. något krm kanel

fast sylt eller liknande (använd gärna en utan tillsatt socker)

Sätt ugnen på 125 grader. Mixa samman mandel- och havremjöl tillsammans med russin. Tillsätt även resterande ingredienser (vid behov tillsätts lite vatten). Forma kulor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck med tummen en ”grotta” i varje kula. Då degen innehåller olja istället för smör, blir den lite miner lätthanterlig och kanterna spricker lätt. Fixa gärna till det med fingrarna. Fördela en liten klick sylt/hallon/chiasylt i varje russingrotta. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

 

 

 

Glutenfria russingrottor - Baka Sockerfritt