Glutenfria russingrottor
Vad ska ni ta för er i helgen? Kanske baka med barnen (om du har några barn alltså)? Då har jag ett finfint recept som jag tycker passar sådär extra bra till.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0120_5ad789302a6b2273378dab76.jpg)
![Glutenfria russingrottor - Baka Sockerfritt Glutenfria russingrottor - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0120_5ad789302a6b2273378dab76.jpg)
![Glutenfria russingrottor - Baka Sockerfritt Glutenfria russingrottor - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0113_5ad789472a6b2258bac2cae6.jpg)
Russingrottor – 6 stycken
1 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
½ dl russin
1 msk kokosolja
ev. någon tsk vatten
ev. något krm kanel
fast sylt eller liknande (använd gärna en utan tillsatt socker)
Sätt ugnen på 125 grader. Mixa samman mandel- och havremjöl tillsammans med russin. Tillsätt även resterande ingredienser (vid behov tillsätts lite vatten). Forma kulor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck med tummen en ”grotta” i varje kula. Då degen innehåller olja istället för smör, blir den lite miner lätthanterlig och kanterna spricker lätt. Fixa gärna till det med fingrarna. Fördela en liten klick sylt/hallon/chiasylt i varje russingrotta. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
![Glutenfria russingrottor - Baka Sockerfritt Glutenfria russingrottor - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0139_2_5ad789fd2a6b22733d1b5bb6.jpg)