Glutenfria syltgrottor
Syltgrottor – den klassiska småkakan som jag kan gissa att de flesta har bakat! Just syltgrottor är en av mina favvosmåkakor och något som jag bakat ända sedan.. Läs mer


Syltgrottor – den klassiska småkakan som jag kan gissa att de flesta har bakat! Just syltgrottor är en av mina favvosmåkakor och något som jag bakat ända sedan lågstadiet (om och om igen). När jag var liten bakade jag “på klassiskt vis”, men sedan jag började med baka sockerfritt har jag valt bort gluten och tillsatt socker i dessa. Och de blir banne mig lika goda för det!
Kakdegen har en bas av mandelmjöl och hallonfyllningen görs enkelt genom att blanda hallon (jag kör frysta som fått tina) med sockerersättning. Annars går det finfint att använda färdig sylt som fyllning (finns utan tillsatt socker). Kakorna blir perfekt till eftermiddagsfikat eller barnkalaset!

Syltgrottor – 8 stycken
30 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 – 1 ½ msk sockerersättning
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 krm vaniljpulver
Hallonfyllning:
30 gram hallon
1 tsk sockerersättning
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser förutom den till hallonfyllningen). Tillsätt smöret och blanda till en deg. Rulla åtta bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en grop i varje boll. Mosa hallon och tillsätt lite sötning. Fördela hallonfyllningen i alla gropar. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.
