Hoppa till innehåll

Glutenfritt rostbröd

        Semestertider är hembakt bröd-tider. Eller vad säger ni? Är det inte fullkomligt ljuvligt att njuta av fräshca, nybakade brödskivor en fin semestermorgon? Ska ni.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfritt rostbröd - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Semestertider är hembakt bröd-tider. Eller vad säger ni? Är det inte fullkomligt ljuvligt att njuta av fräshca, nybakade brödskivor en fin semestermorgon? Ska ni baka ett bröd får jag ta och rekommendera detta recept på glutenfritt rostbröd/formfranska som jag kan baka om och om igen. Väldigt gott, men luftig och mjuk konsistens som passar utmärkt att rosta. Lättbakat är det dessutom! De ägg som jag använde denna gång var rätt små, och jag tillsatte därför extra mjölk. Gick fint det med!
 
Jag äter detta bröd med antingen smör och ost, eller bara ost plus lite flinsalt på. Jag säger bara MUMS!
 
Med inspiration från ett tidigare recept av 56kilo.
 
 
Glutenfritt rostbröd - Baka Sockerfritt
 
 
 

Glutenfri Formfranska

3 ägg
35 gram smör
1 ½ dl fet yoghurt
1 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl pofiber
½ dl mjölk
1 ½ msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2/3 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt. Blanda samman alla torra ingredienser. Vispa kort ner smör och yoghurt i äggvispet. Rör till sist ner detta bland de torra ingredienserna tillsammans med mjölken. Låt degen svälla i några minuter. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Om önskas strös lite chiafrön/vallmofrön/sesamfrön ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter (känn efter med en sticka).

 
 
 
Glutenfritt rostbröd - Baka Sockerfritt
 
Glutenfritt rostbröd - Baka Sockerfritt

 
Glutenfritt rostbröd - Baka Sockerfritt