Glutenfritt rostbröd
Semestertider är hembakt bröd-tider. Eller vad säger ni? Är det inte fullkomligt ljuvligt att njuta av fräshca, nybakade brödskivor en fin semestermorgon? Ska ni.. Läs mer



Glutenfri Formfranska
3 ägg
35 gram smör
1 ½ dl fet yoghurt
1 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl pofiber
½ dl mjölk
1 ½ msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2/3 tsk salt
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt. Blanda samman alla torra ingredienser. Vispa kort ner smör och yoghurt i äggvispet. Rör till sist ner detta bland de torra ingredienserna tillsammans med mjölken. Låt degen svälla i några minuter. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Om önskas strös lite chiafrön/vallmofrön/sesamfrön ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter (känn efter med en sticka).


