Glutenfritt solrosbröd
Nybakat bröd är väl något av det godaste som finns? Unna er själva att någongång då och då baka eget bröd att njuta av på morgonen. Eller på kvällen, det går minsann lika bra det med... Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_3053-tiltshift_52f77360e087c373fc27fe53-1.jpg)
Nybakat bröd är väl något av det godaste som finns? Unna er själva att någongång då och då baka eget bröd att njuta av på morgonen. Eller på kvällen, det går minsann lika bra det med. Här är ett bröd med en bas av bland annat mandelmjöl och solrosfrön. Solrosfrö älskar jag att baka bröd på! Det har en lite nötaktig smak som jag tycker så mycket om och som passar bra i bröd. Jag använde också brödkrydda, men det går givetvis att utesluta eller ersätta mot en annan krydda. Brödet bakade jag i en liten brödform, men vill du använda en vanlig 1,5 liters brödform skulle jag rekommendera att ungefärligt tredubbla ingredienserna och öka gräddningstiden (känn i brödet me den sticka).
![Glutenfritt solrosbröd - Baka Sockerfritt Glutenfritt solrosbröd - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_3053-tiltshift_52f77360e087c373fc27fe53-1.jpg)
Solrosbröd lchf
2 ägg
60 gram keso
½ dl mandelmjöl
3 msk grädde
3 msk solrsofrön
2 ½ msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 msk olja
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
ca 2 krm brödkrydda
2 krm salt
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg solrosfrö, ägg och keso i en skål och mixa. Tillsätt övriga ingredienser och låt svälla i ca 10 minuter. Smör och böra (med nötmjöl eller pofiber) en liten brödform (ca 8X18 cm) och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.