Hoppa till innehåll

Goda “Snickers” – utan tillsatt socker!

     Något man bara måste älska är väl att baka varianter av klassikergodisarna. Typ twix, bounty eller som här – Snickers. Och vem kan motså den totalt uuuunderbara.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Goda "Snickers" - utan tillsatt socker! 7
 

  

Något man bara måste älska är väl att baka varianter av klassikergodisarna. Typ twix, bounty eller som här – Snickers. Och vem kan motså den totalt uuuunderbara kombinationen jordnöt och choklad? Så gott! Dessa tycker jag både är toppengoda och lätta att göra.

Kakbottnen får en härligt seg konsistens av fibersirap och är toppad med ett lager jordnötssmör. Jag kör här på färdigköpt jordnötssmör – osötat såklart – och det får gärna vara lite salt. Toppar gör jag med choklad utan tillsatt socker. Antingen en mörk variant, eller så blandar jag hälften ljus och hälften mörk. Testa!

 

Goda "Snickers" - utan tillsatt socker! 9
 

Hälsosamma Snickers – 6 bitar

Botten:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk fibersirap gold/honey
ev. 1 krm vaniljpulver

Jordnötssmör:
80 gram jordnötssmör, naturellt
1 msk sockerersättning

Chokladöverdrag:
60 gram choklad, utan tillsatt socker

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap gold och smör (ta bort från plattan). Blanda ner resterande ingredienser noga. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan tar färg, ca 8 minuter.

Jordnötssmör
Värm jordnötssmöret något så att konsistensen är lättarbetad och mjuk. Blanda med sötning och fördela på bottnen.

Chokladöverdrag
Smält chokladen försiktigt (tillsätt eventuellt lite olja). Fördela ovanpå jordnötssmöret. Låt stelna (chokladen får fortfarande gärna vara lite mjuk, för att lättare kunna skäras). Skär i bitar.

 

 

Goda "Snickers" - utan tillsatt socker! 11