Hoppa till innehåll

Godis – Bountybitar

Igår gjorde jag en massa härliga bountybitar. Jag säger bara MUMS! Älskar denna godisbit, och det blir perfekt som lördagsgodis. Den egentliga anledningen till att jag gjorde denna omgång var.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Igår gjorde jag en massa härliga bountybitar. Jag säger bara MUMS! Älskar denna godisbit, och det blir perfekt som lördagsgodis. Den egentliga anledningen till att jag gjorde denna omgång var att de var till en “beställning”. Jag tog originalereceptet som ger cirka 10 bountybitar, och tredubblade det helt enkelt. 
 
Kokosfyllningen är lite extra krämig tack vare fibersirap, och kokoskuberna har jag doppat i smält choklad. Denna gång använde jag två tredjedelar vanlig 70% choklad och en tredjedel ljus steviachoklad (har nämligen lite brist på steviachoklad). Innan chokladen hårdnat helt strödde jag över lite kokos. Eftersom de kommer att bli gåvor har jag lagt dom i cellofanpåsar!
 
 
 
 
Godis - Bountybitar - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Bountybitar – 30 stycken

60 gram smör
ca 3 ½ -4 dl riven kokos
1 ½ dl vispgrädde
3 msk fibersirap clear
3 msk sukrin melis
ev. lite vaniljpulver

150 gram valfri choklad, gärna steviachoklad
ev. en klick kokosolja

Lägg smör, fibersirap och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10-15 minuter). Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och rör mer sukrin melis och riven kokos. Låt stelna i kylskåp/frys. Gör små kuber av kokosmassan och doppa i smält choklad (smält den eventuellt med en klick olja för en lösare konsistens). Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl. Dekorera gärna med riven kokos och/eller extra smält choklad.

 
 
 
 
Godis - Bountybitar - Baka Sockerfritt
 
Godis - Bountybitar - Baka Sockerfritt
 
Godis - Bountybitar - Baka Sockerfritt
 
Godis - Bountybitar - Baka Sockerfritt