Godis – Bountybitar
Igår gjorde jag en massa härliga bountybitar. Jag säger bara MUMS! Älskar denna godisbit, och det blir perfekt som lördagsgodis. Den egentliga anledningen till att jag gjorde denna omgång var att de var till en ”beställning”. Jag tog originalereceptet som ger cirka 10 bountybitar, och tredubblade det helt enkelt. Kokosfyllningen är lite extra krämig…


Bountybitar – 30 stycken
60 gram smör
ca 3 ½ -4 dl riven kokos
1 ½ dl vispgrädde
3 msk fibersirap clear
3 msk sukrin melis
ev. lite vaniljpulver
150 gram valfri choklad, gärna steviachoklad
ev. en klick kokosolja
Lägg smör, fibersirap och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10-15 minuter). Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och rör mer sukrin melis och riven kokos. Låt stelna i kylskåp/frys. Gör små kuber av kokosmassan och doppa i smält choklad (smält den eventuellt med en klick olja för en lösare konsistens). Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl. Dekorera gärna med riven kokos och/eller extra smält choklad.



