Hoppa till innehåll

Gör din egen pumpalatte!

      Nu njuter jag av att använda alla härliga höstiga livsmedel och kryddor. Någon som jag tyckt om att göra de senaste åren är min egna pumpalatte. Finns få så höstiga.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Gör din egen pumpalatte! - Baka Sockerfritt
 
 
 
Nu njuter jag av att använda alla härliga höstiga livsmedel och kryddor. Någon som jag tyckt om att göra de senaste åren är min egna pumpalatte. Finns få så höstiga grejor kan jag tycka!

Min pumpalatte består förutom av kaffe och mjölkdryck av butternutpumpa som jag pureat med min stavmixer. Och så har jag smaksatt det hela med kanel, kardemumma och muskot. Den som vill tillsätter också med ingefära. Jag sötade med honung, men även annan sötning går såklart bra. För extra, extra lyx toppas latten med vispgrädde!

Pumpalatte – 2 portioner

4 dl mjölk (av valfri sort)
4 msk kokt och puread buttertpumpa
4 msk varmt kaffe
2-3 tsk honung
2 krm kanel
1 krm kardemumma
1 krm muskot
ev. lite ingefära

Toppa gärna med: grädde

Lägg alla ingredienser förutom kaffe i en bunke (eller liknande) och mixa samman allt noga (jag kör med stavmixer). Värm detta i mikron eller i en kastrull (se då till att det inte bränns). Vispa gärna med en mjölkskummare (eventuellt med en stavmixer igen) tills det blir skummigt. Häll upp i glas och häll kaffe ovanpå. Den som önskar toppar med grädde och pudrar över kanel eller kardemumma!

 

 

Gör din egen pumpalatte! - Baka Sockerfritt