Hoppa till innehåll

Gör chokladbollar när det inte blir som man tänkt sig

Det känns som om jag har haft otur de senaset dagarna. Jag har bakat flera kakor, vilka antingen inte smakat så gott som jag föreställt mig eller som bara fallit sönder efter gräddning. Det är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Det känns som om jag har haft otur de senaset dagarna. Jag har bakat flera kakor, vilka antingen inte smakat så gott som jag föreställt mig eller som bara fallit sönder efter gräddning. Det är sådant som kan göra mig riktigt frustrerad, speciellt om mitt “kommande inlägg”-arkiv börjat sina och nå botten. Vad ska jag då lägga ut liksom?!
 
När bakverken blir mindre bra eller bara går sönder tycker jag att man ändå ska ta tillvara på detta. Jag hade gjort en mazarinkaka som helt klart blev undergräddad och alldeles för porös, men istället för att slänga den gjorde jag chokladbollar av kakan! Även om det var både bär och bittermandelarom i den, som kanske inte förknippas jättemycket med chokladbollar, så blev det så gott! Jag tillsatte lite havregryn, riven kokos, kaffe, smör, sötning och kakao efter vad jag tyckte passade för konsistensen och smaken. Efter att jag rullade dom till bollar doppade jag hälften i smält choklad, och andra hälften rullade jag “bara” i riven kokos.
 
Och vilken tur att jag gjorde på detta vis, och inte bara sängde allt, för Artur tyckte de blev galet goda och åt upp hälften på en kväll. Resten arbetar jag på att äta upp innan Artur får tag i dom! Och nu vill Artur att jag ska göra likadana…
 
 
 
Gör chokladbollar när det inte blir som man tänkt sig - Baka Sockerfritt
 
Gör chokladbollar när det inte blir som man tänkt sig - Baka Sockerfritt