Hoppa till innehåll

Göra Cake Pops

Har du en bit överbliven kaka som börjar bli torr? Eller tyckte du rent av att den blev misslyckad? Eller, kan det vara så enkelt att du vill göra fina, extra lyxiga chokladbollar att bjuda på?.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Har du en bit överbliven kaka som börjar bli torr? Eller tyckte du rent av att den blev misslyckad? Eller, kan det vara så enkelt att du vill göra fina, extra lyxiga chokladbollar att bjuda på? Då är mitt förslag att du gör cake pops! 

Blanda mjuk kaka med exempelvis neutral mjukost, valfri smaksättning, lite extra sötning och mer nötmjöl. Blanda helt enkelt i det du tycker om. Ett standardurval som jag brukar använda mig utav er: färska dadlar, kaffe, philadelphia, arraksarom, havregryn, riven kokos, kakao och sötnining såsom agavesirap och sötströ.

Ställ smeten i kyla ett tag för att stelna. Rulla därefter smeten till bollar. Doppa en lämplig, smal pinne (till exempel en blompinne) i smält choklad och tryck ner en i varje chokladboll. Detta gör att pinnen fäster bättre. Sänk ner hela chokladbollen med pinnen i smält choklad. Låt överflödig choklad rinna av och låt stelna i kylskåp på bakplåtspapper. Om önskas dekoreras cake pops med exempelvis riven kokos eller finhackade nötter. Låt stelna på bakplåtspapper i kylskåp. Knyt gärna en liten rosett eller liknande runt varje pinne. 

Tips: Det går även bra att rulla chokladbollarna i smält choklad, och därefter fästa en pinne i varje boll. Sedan kan man ju förstås också skippa pinnen. Hela proceduren går då lite snabbare, men då blir det ju chokladbollar, och inte cake pops. Men lika gott för det!

Göra Cake Pops - Baka Sockerfritt
 

Göra Cake Pops - Baka Sockerfritt