Hoppa till innehåll

Gott nytt år och recepttips!

      Gott nytt år kära ni! Hoppas ni hade ett bra avslut på 2020 och har haft en ännu bättre början av 2021! Vi hade en enkel nyårsafton hemma med barnen. Vi försökte oss på.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Gott nytt år och recepttips! - Baka Sockerfritt
 
 
 
Gott nytt år kära ni! Hoppas ni hade ett bra avslut på 2020 och har haft en ännu bättre början av 2021! Vi hade en enkel nyårsafton hemma med barnen. Vi försökte oss på en lite lyxigare middag i form av flera mindre maträtter (det hela blev inte riktigt så lyxigt som vi hade velat, hehe – och barnen åt bara pommes). Vi hade även filmkväll med barnen och åt spett med chokladboll, frukt och smält choklad. Hett och enkelt tips på en barnvänlig dessert som också är rolig! Av förklarliga själ var det inget som jag hade möjlighet att fota, så därför tänkte jag att årets första recepttips skulle bli på ett av mina tidgare favoritecept!
 
Får jag presentera min bästa mjuka chokladkaka! Älskar den. Den är saftig och jag tycker så mycket om den fylliga chokladsmaken i kombinaion med en liten, liten kaffesmak. God att äta som den är eller med lite grädde (man kan toppa hela kakan med grädde och bär för en enkel men lyxig variant på tårta). Jag låter kakan gärna vara en aningens kladdig i mitten när jag tar ut den från ugnen för bästa saftighet och konsistens.
 
 

Gott nytt år och recepttips! - Baka Sockerfritt
 
 

Mjuk Chokladkaka, utan tillsatt socker – 6 till 8 bitar

3 ägg
150 gram smör
1 3/4 dl sockerersättning (Use Like Sugar passar)
1 ½ dl mandelmjöl

1 dl potatismjöl
½ dl kakao
1-2 msk starkt kaffe
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
ev. ett par rader choklad utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 165 grader. Smält smöret. Blanda potatismjöl, mandelmjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter. Blanda ner äggvispet i bland de torra ingredienserna tillsammans med kaffe och smält smör. Rör därefter ner eventuell grovhackad choklad med en sked. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara fast. Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!

 
 

Gott nytt år och recepttips! - Baka Sockerfritt