Grädda glutenfria våfflor
Om en sisådär två och en halv veckor är det våffeldagen! En av våra mest omtyckta matdagar kan jag tycka – och med all rätt. Våfflor är ju galet gott! Så.. Läs mer


Om en sisådär två och en halv veckor är det våffeldagen! En av våra mest omtyckta matdagar kan jag tycka – och med all rätt. Våfflor är ju galet gott! Så gott att det såklart måste göras då och då även under andra dagar på året.
Det här receptet består som så många andra våffelrecept av ägg och mjölk (mjölk kan bytas ut mot grädde för ett extra lyxigt recept), men istället för vanligt vetemjöl har jag använt lite kokosmjöl och fiberhusk. Fiberhusk gör att smeten tjocknar och binder dessutom ihop det hela lite extra. Förslag att toppa våfflorna med är grädde, bär eller frukt och valfri sötning!

Glutenfria Våfflor – 5 stycken
3 ägg
1 ½ dl mjölk (eller grädde)
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
ev. lite valfri sötning (ex. steviadroppar/sockerersättning)
ev. 1 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk (eller grädde)
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
ev. lite valfri sötning (ex. steviadroppar/sockerersättning)
ev. 1 tsk bakpulver
Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten stå i några minuter. Värm ett våffeljärn och smörj med smör, och fördela i smeten. Servera med exempelvis grädde, bär/banan och någon valfri sötning!


