Hoppa till innehåll

Gräddkolaglass, utan tillsatt socker

Jag måste säga att värmen denna sommar har varit bättre än vad jag förväntat mig. Visst har det tidigare år till stor del varit rätt kallt, för att bli supervarmt under någon/några.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag måste säga att värmen denna sommar har varit bättre än vad jag förväntat mig. Visst har det tidigare år till stor del varit rätt kallt, för att bli supervarmt under någon/några enstaka veckor? Nåja, så var det i alla fall under förra året (i Stockholm). Hittills i år har det enligt min smak varit lagom varmt. Det har varit “shortsväder”, utan att det för den sakens skull varit fööör varmt (hög värm är så jobbigt med ett småbarn). 
 
Med andra ord är det perfekt väder för glass! Och jag har dumt nog varit dålig på att leverera glassrecept hittills under 2016. Skärpning! Men jag går ut starkt med en av de absolut godaste glassarna jag någonsin skapat. Det ni kan skåda här är en kolaglass gjord på bland annat grädde, mjölk och fibersirap gold (för kolasmaken). Rätt lätt att göra och kräver inte många ingredienser alls. Jag slängde även med lite grovhackad choklad, vilket jag tycker passade toppenbra. Jag gillar bitar/crunch i glass!
 
Efter att glassen körts i glassmaskin, kan den frysas en kortis (låt säg en halvtimme) extra, för att bli lite mer kall och hård. Om den har förvarats lång tid i frys, tas den med fördel ut en stund innan servering för att mjukna! 
 
 
 
 
Gräddkolaglass, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Gräddkolaglass, utan tillsatt socker – 3 kulor

2 äggulor
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
4 msk fibersirap gold
ev. ett par rader grovhackad steviachoklad

Blanda samman alla ingredienser i en kastrull. Sjud i ca 10-15 minuter under omrörning. Låt svalna. Kör i glassmaskin till önskad konsistens, ca 15-20 minuter. Mot slutet tillsätts gärna grovhackad steviachoklad. Servera! Om önskas toppas glassen med fibersirap gold och hackad choklad.

 

 

Gräddkolaglass, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt