Granola med saffran
Knaprig saffransgranola som doftar ljuvligt! Tillsätt gärna russin efter gräddning, men det går bra att utesluta... Läs mer

Knaprig saffransgranola som doftar ljuvligt! Tillsätt gärna russin efter gräddning, men det går bra att utesluta.
35 m
Portioner: 5 dl
Ingredienser
- 2 - 2 ½ dl mandelmjöl
- 1 ½ dl havregryn
- ½ dl pumpafrö
- ½ dl vatten
- 1 ½ msk kokosolja
- 1 ½ msk fibersirap neutral
- 1 krm salt
- ½- 1 pkt saffran
- ev. russin
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Blanda mandelmjöl, havregryn och pumpafrö
- Koka upp vatten, ta bort från plattan och rör ner fibersirap, kokosolja, salt och saffran. Blanda ihop allt
- Strö på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, eller tills granolan är torr. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar ta för mycket färg
- Låt svalna, tillsätt eventuellt russin, och förvara i kylskåp i en lufttät burk.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!