Hoppa till innehåll
Open navigation

Granola med saffran

Knaprig saffransgranola som doftar ljuvligt! Tillsätt gärna russin efter gräddning, men det går bra att utesluta... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Knaprig saffransgranola som doftar ljuvligt! Tillsätt gärna russin efter gräddning, men det går bra att utesluta.  
35 m
Inga röster än
Kategorier: Frukost, GI, Julrecept
Portioner: 5 dl
Författare: admin

Ingredienser 

  • 2 - 2 ½ dl mandelmjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • ½ dl pumpafrö
  • ½ dl vatten
  • 1 ½ msk kokosolja
  • 1 ½ msk fibersirap neutral
  • 1 krm salt
  • ½- 1 pkt saffran
  • ev. russin

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader. Blanda mandelmjöl, havregryn och pumpafrö
  • Koka upp vatten, ta bort från plattan och rör ner fibersirap, kokosolja, salt och saffran. Blanda ihop allt
  • Strö på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, eller tills granolan är torr. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar ta för mycket färg
  • Låt svalna, tillsätt eventuellt russin, och förvara i kylskåp i en lufttät burk.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!